fredag, december 24, 2004

 

Julen? Hvad er det egentlig?


Julen er ved at være en gammel hund, selv om vi ikke har fejret den så længe i norden.
Mjøden er skiftet ud med snepilsner og grantræet er kommet ind i vores stuer.
Men hvorfor er det nu lige sådan?
Jo, det er alt sammen Jesus skyld. Det er jo hans fødselsdag vi fejere gang nummer 2004. Det er sgu da utroligt at tænke på, vi husker hans fødselsdag år efter år, når vi knap nok kan huske konens.
Lad os skrue tiden tilbage til år 0, og se på hvad det var det skete.
En konge i et fjernt land havde besluttet at hele befolkningen i hans rige skulle skrives i mandtal, og så i juledagene. Øh nå nej der var julen jo ikke opfundet endnu, men det skulle der snart laves om på.
Noget tid før kom en stakkels hårdtarbejdende tømrer ved navn Josef hjem fra arbejde, til det chok som de fleste mænd kender. ”Jeg er gravid” sagde konen som hed Maria. Det er Helligånden sagde hun. Helligånden? nå det er det hun kalder den, jeg syntes nu ikke den er så hellig tænkte Josef . Og så tænkte han ikke mere over det.
Månederne gik og maven blev større og større.
Så kom dagen hvor en af kongens udsendinge stod på byens torv og galede ”Det er besluttet at….bla bla bla bla…..skal skrives i mandtal, så få fingeren ud og kom til Betlehem”.
Josef som var en autoritetstro mand gik hjem til sig højgravide kone og bad hende om at pakke til turen. Imens ville han skaffe et transportmiddel. Det gik i midlertidig ikke så godt, for alle byens vogn udlejnings firmaer meldte udsolgt, ja selv brugtvogns forhandlerne havde udsolgt. Hmmm nu var gode dyr rådne, hvad skulle han da stille op? Men så kom en rigtig krejler forbi og fik øje på den ulykkelige mand. ”jeg har et godt tilbud til dig” sagde krejleren. Josef spærrede øjnene op og tog imod tilbudet. Men hvad han ikke vidste var at det drejede sig om et æsel med over 60.000 på kilometertælleren. Men hvad skulle den stakkels mand dog gøre? Så han købte æslet.
Hjem og læsse sin højgravide kone på æslet, hvilket sikkert er sundt i hendes situation, og så af sted.
Da de ankom til Betlehem vidste det sig at Josef ikke var den store planlægger, han havde nemlig glemt at booke et hotelværelse. Der stod Josef og konen så med alle deres talenter, og uden et sted at bo. Snarrådigt tog den kære tømrersvend sagen i egen hånd, for tag over hovedet skulle de ha’.
Han fandt da også et romantisk sted, en stald. Med dyr og hvad der dertil høre.
Men her er det så at filmen knækker. Hvem fanden slæber sin højgravide kone med ind i en stald?
Og ikke nok med det, knap var de ankommet før hun fik veer. Hvilket sted at skulle føde, i en stald.
Nej ikke en stald som den vi kender fra krybespillet, hvor alt er frisk og lækkert, men en stald med dyr. Og hvad er det nu lige at dyr gør i en stald, de skider på gulvet. Så midt i æsellort og andet fæces, nedkom det kære lille Jesus barn. Godt han ikke skulle synge ”hvor er du fra”, for ”jeg er fra en stald med lort” ville nok ikke toppe på hitlisten.
Men så kom de 3 vise mænd, som havde fulgt lede stjernen over stalden, eller var det bare metangasser fra stalden som havde selvantændt i atmosfæren?
Så ser i det er derfor vi holder jul, vi skal fejre at en tømrer/papfar slæbte sin højgravide kone af sted på et gammelt æsel, for så at lade hende føde et uægte barn i en stald hvor de stod i lort til knæene.

Så god jul til jer alle og tænk nu lidt over hvorfor vi hygger.

onsdag, december 22, 2004

 

Lille forsinkelse.....


Den kære gamle julemand er desværre punkteret i sin kane.
Men fortvivl ikke, for han har lånt min scooter.
Så børn i alle aldre, slå kold vand i blodet, han skal nok nå jer.
Hvis i altså har været søde og husket at skive til ham.



onsdag, december 08, 2004

 

Årets julemand




Så er årets julemand fundet.
Eller i hvert tilfælde årets julemand på speed, E, coke, og måske en enkelt lille joint.
Ikke så meget bjælde klang og kane sang, når julemanden med dødsmetal går i gang.
Tjek ham ud her SANTAMOSH

torsdag, december 02, 2004

 

Skriv til Julemanden eller.....



Tryk på play for at se videoen.

>>>> DOWNLOAD VIDEO HER<<<<